Ion Ceban: În acest an vor apărea mai multe parcări în Chișinău


Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, anunță că în acest an în municipiul Chișinău vor fi amenajate mai multe parcări.

Edilul a dat asigurări că toată informația despre parcări o va face publică într-o lună, transmite IPN.

Parcările sunt conectate la sistemul de transport. „Am zis: când vorbim despre bandă dedicată, transport public, parcări, tichetare electronică – toate lucrurile trebuie privite în ansamblu. Acum lucrăm la conceptul acesta de parcări supraetajate, subterane, în curțile blocurilor de locuit, în perimetrul străzilor paralele celor magistrale”, a anunțat Ion Ceban în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public Moldova 1.

Potrivit lui Ion Ceban, parcări trebuie să apară la intrările în oraș astfel încât cetățenii să meargă prin capitală cu transportul public și pentru a nu aglomera orașul. De asemenea, parcări trebuie construite în centrul urbei pentru că există un număr mare de mașini parcate haotic și pentru care nu există reglementare în momentul de față.

De asemenea, Ion Ceban a anunțat că în capitală deja a început procesul de plombare a drumurilor cu asfalt rece, lucrări care sunt permise în timpul rece al anului. Totodată, în luna martie vor începe lucrările de acoperire cu asfalt cald.

„Pe toate drumurile magistrale urmează să finalizăm plombările până la sfârșitul lunii februarie, după care începem cu asfaltul cald. Vom interveni și în curțile blocurilor”, a continuat primarul.

Edilul a mai menționat că urmează să fie definitivate lucrările pe străzile Ion Creangă, 31 August 1989 și Tighina.

Sursa: a-tv.md

 


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne