Ion Ceban: Din bugetul municipal au fost alocaţi circa 50 de milioane de lei pentru compensații la agentul termic


Circa 26 de mii de cereri au fost procesate în sezonul termic 2020-2021, care au parvenit din partea familiilor defavorizate, pentru compensarea cheltuielilor la plata agentului termic, gazelor naturale și energiei electrice utilizate pentru încălzire, achiziționarea de lemne și cărbune. Despre aceasta scrie primarul general, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook. Potrivit lui, în acest sens din bugetul municipal au fost alocaţi circa 50 de milioane de lei, iar calculul compensațiilor a fost făcut pentru toți solicitanții eligibili de facilități.

„Totodată, comisiile de profil din cadrul preturilor au respins 2867 de cereri, deoarece s-a constatat că solicitanții nu corespund criteriilor de eligibilitate. Marea surpriză a fost în urma verificării din registrele de stat, unde s-a depistat că unele persoane dețin câte două imobile sau cotă-parte dintre-un alt apartament sau casă de locuit. Totodată, sunt persoane cărora li s-a mărit venitul salarial și nu se mai încadrează în limita stabilită pentru a beneficia de facilități la achitarea agentului termic.

În actualul sezon termic au fost depuse 422 de cereri noi, care au fost procesate și, respectiv, au fost achitate compensații”, a declarat Ceban.

Amintim că în acest an, în premieră pentru republică, s-a reușit procesarea cererilor pentru compensații la plata agentului termic fără prezența fizică a solicitantului, excepție au fost doar dosarele noi. Informația a fost verificată în registrele electronice guvernamentale.

„Vom îmbunătăţi metodologia de lucru a comisiilor din cadrul preturilor, pentru ca să evităm tărăgănarea examinării cererilor. Cred că ceea ce am reușit noi în acest an este un succes”, a conchis acesta.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne