Ploile abundente au provocat viituri şi inundaţii puternice în nord-vestul Turciei. La Istanbul a plouat în șase ore cât într-o lună, a anunţat miercuri agenţia de ştiri Anadolu.

Cinci persoane au murit şi o persoană este dată dispărută în provincia Kirklareli, în apropiere de graniţa cu Bulgaria şi Grecia, după ce casele au fost surprinse de viituri, a relatat presa locală. Autorităţile au precizat că alte două persoane au murit şi 31 au fost rănite în districtele Basaksehir şi Kucukcekmece, din nordul Istanbulului, unde imaginile au surprins maşini plutind în apă.

Ministrul de Interne, Ali Yerlikaya, a declarat că operaţiunile de căutare şi salvare continuă şi a promis sprijin financiar pentru familiile din zonele afectate de inundaţii.

Aproximativ 125 de litri de ploaie pe metru pătrat au lovit Istanbulul în mai puţin de şase ore, un volum de precipitaţii egal cu ceea ce cel mai mare oraş al Turciei s-ar aştepta în mod normal în întreaga lună septembrie. Ploile torenţiale au provocat inundaţii fără precedent în sud-estul Europei, deteriorând infrastructura şi determinând evacuări.

Cel puţin două persoane au murit după ce locuinţe şi magazine au fost inundate, miercuri, în centrul Greciei, unde cantitatea de ploaie a fost fără precedent în istoria măsurătorilor meteorologice. Marţi, două persoane au fost ucise de inundaţii în regiunea bulgară a Mării Negre.

realitatea.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.