Patru persoane au murit, iar alte zeci au fost date dispărute în urma unor ploi care au devastat sud-vestul Chinei, săptămâna trecută, anunţă, miercuri, presa de stat, relatează AFP, potrivit News.ro.

Miercuri, televiziunea de stat CCTV a anunțat că furtunile au declanşat inundaţii importante, care au „înghiţit” o uzină de prelucrare a oţelului în care lucrau peste 200 de oameni.

„Pentru moment, patru persoane au murit în inundaţii, iar alte 48 au fost date dispărute”, potrivit CCTV, care precizează că sunt în desfășurare operaţiuni de salvare.

La 21 august, ploi semnificative au fost în Jinyang, un comitat muntos în provincia Sichuan, însă nu a fost comunicat un bilanţ al pagubelor.

Cinci persoane au fost arestate, suspectate de faptul că „nu au semnalat sau au semnalat în mod fals un incident legat de securitate”, potrivit televiziunii publice.

Preşedintele chinez Xi Jinping a ordonat autorităţilor „să facă tot ceea ce pot pentru a căuta persoanele date dispărute (…) şi să le aline familiile”, potrivit CCTV.

Acest incident „trebuie să facă obiectul unei anchete aprofundate, iar părţile care se fac vinovate să fie tratate conform legii”, a declarat Xi Jinping, potrivit televiziunii.

China a fost afectată de fenomene meteorologice extreme în ultimele luni. Potrivit unor cercetători, aceste evenimente vor fi tot mai frecvente, din cauza modificărilor climatice. În iulie, cel puţin 78 de persoane au murit într-o furtună violentă şi în inundaţii semnificative în nord, după trecerea taifunului Doksuri.

digi24.ro

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.