Incidente separate în două localități au dus la rănirea a două persoane din cauza deflagrațiilor cauzate de scurgeri de gaz.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență avertizează cu privire la importanța respectării regulilor de securitate legate de exploatarea buteliilor de gaz și instalațiilor gaz.

Primul caz a avut loc în după amiaza zilei de 29 august într-o gospodărie din comuna Trușeni, municipiul Chișinău. Aici, o tânără în vârstă de 27 ani s-a ales cu arsuri termice pe suprafața membrelor superioare, în urma scurgerii de gaz de la aragazul defect.

Persoana fost preluată de echipajul de medici și transportată la spital pentru îngrijiri de rigoare. În urma deflagrației, incendiu în locuință nu s-a produs.

Al doilea caz a fost raportat în localitatea Sălcuța, raionul Căușeni. Incidentul a fost înregistrat la ora 15:15, iar potrivit primelor informații, deflagrația s-a produs într-o bucătărie de vară a unei case de locuit. Ajunși la fața locului, salvatorii au stabilit că incendiu în locuință nu s-a produs, iar deflagrația a avut loc în urma scurgerii de gaz de la un furtun defect a unei butelii conectate la aragaz.

Explozia s-a produs, după ce o femeie în vârstă de 78 de ani a încercat să aprindă aragazul, iar în consecință aceasta s-a ales cu arsuri termice pe suprafața mâinilor și feței de gradul I și II. Persoana a fost preluată de ambulanță și transportată la spitalul raional Căușeni.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă cetățenii să respecte regulile de securitate, în vederea evitării situațiilor de risc cauzate în urma exploatării necorespunzătoare a buteliilor de gaz și a instalațiilor conectate la gaze naturale.

Oamenii sunt rugați să păstreze buteliile de gaz în exteriorul locuințelor, să alimenteze astfel de utilaje doar cu combustibilul pentru care sunt destinate, precum și să verifice sistematic instalațiile conectate la gaze și utilizate în case și gospodării.

Totodată, în cazul depistării unor defecțiuni la instalațiile conectate la gaze, cetățenii sunt rugați să apeleze la ajutorul specialiștilor, pentru înlăturarea acestora.

zugo.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.