În ultimele două luni, 17 persoane cu hipotermii au solicitat ambulanța


Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a anunțat astăzi că în perioada septembrie – noiembrie curent, au solicitat intervenția ambulanței 17 persoane cu urgențe generate de agenți de mediu.

Potrivit sursei citate, în luna septembrie s-au înregistrat trei cazuri de hipotermie, în octombrie cinci cazuri și până pe 22 noiembrie – nouă cazuri.

Vârsta pacienților cu hipotermii a fost cuprinsă între 50-81 de ani, totodată din numărul total de solicitanți 14 au fost de gen masculin și trei de gen feminin.

După evaluarea stării generale a pacienților, la toți a fost stabilit diagnosticul prezumtiv „hipotermie de gr. I-II”.

Hipotermia reprezintă scăderea temperaturii corpului sub 35˚C, ca urmare a expunerii prelungite la frig sau apă rece. Simptomele cele mai des întâlnite sunt: frisoane, oboseală musculară și crampe, dispnee, palpitații, lipsă de coordonare. Lăsată netratată, hipotermia poate duce la comă, stop cardio-respirator sau chiar moarte. Cei mai afectați sunt vârstnicii, copiii, bolnavii cronici, persoanele cu subnutriție și cele aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor narcotice.

moldpres.md


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne