În Moldova va fi administrată și a patra doză de vaccin împotriva noului coronavirus


Va fi emis un ordin care va permite gestionarea procesului de imunizare cu a patra doză de vaccin împotriva noului tip de coronavirus, a precizat ministrul sănătății, Ala Nemerenco, la o conferință de presă.

„Ministerul Sănătății a solicitat Consiliul Național pentru Imunizări ca să se întrunească. Aceștia au avut câteva zile în urmă o ședință. Ei au dat undă verde pentru aplicarea dozei booster  doi. La momentul de față, ei specifică partea tehnică, ca să fie foarte clar ce tip de vaccin se utilizează, care este doza, care sunt categoriile prioritare de persoane care trebuie să facă acest vaccin. Astfel ca noi să putem emite un ordin destul de profesionist, ca să nu existe întrebări nici din partea cetățenilor, nici din partea medicilor, să fie o claritate. Probabil că acest ordin să fie emis în o zi, două”, a afirmat oficialul.

Conform datelor recente, în perioada 11-17 iulie, au fost raportate 3360 de cazuri de infectare cu COVID-19. Opt oameni au murit. Peste un milion de oameni au fost imunizați cu doza completă.

[sc name=”replica_ro” ][/sc]

Ipn.md


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne