Tot mi puține căsătorii și mai multe divorțuri. În Chișinău tinerii nu se prea grăbesc să se căsătorească. Mulți dintre ei pun mai mult preț pe dezvoltarea personală decât pe crearea unei familii. De cealaltă parte, cei de vârsta a doua spun că acum nu este ce a fost înainte și trendul căsătoriilor la 30 de ani și a divorțurilor tot mai frecvente se simte și în țara noastră.

Cu toate acestea, sunt și tineri care susțin că familia nu este un obstacol în dezvoltarea personală, transmite.

Persoanele de vârsta a doua menționează că odată cu dezvoltarea lumii, tinerii își fac tot mai multe planuri, iar de familie uită. La capitolul divorțuri, ei spun că un motiv ar fi lipsa comunicării dintre soți.

Psihologul Svetlana Gorea spune că tinerii amână căsătoria din cauza că vor să se cunoască mai mult. Una dintre problemele de după divorț este faptul că persoanele nu mai vor o relație. De asemenea, stresul din societate, frica pentru ziua de mâine și viitor sunt câțiva dintre factorii care influențează cuplurile.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în ianuarie-iunie 2023 au fost înregistrate 1.782 de căsătorii, o scădere cu 14,1% în comparație aceeași perioadă a anului trecut. Numărul divorțurilor oficial înregistrate a fost de 1.289 majorându-se cu 4,2%.

moldova1.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.