Pentru a treia săptămână, Adunarea Populară a Găgăuziei nu aprobă noua componență a Comitetului Executiv al autonomiei, prezentată de bașcanul Evghenia Guțul. De fiecare dată, apar noi motive. La început, a fost invocată problema necunoașterii limbii găgăuze, care părea să se fi rezolvat. Acum, președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov, a văzut o altă încălcare formală în formarea structurii propuse. Încă o dată, întrunirea s-a încheiat fără niciun rezultat. Între timp, Găgăuzia geme de probleme nerezolvate în lipsa unui Comitet Executiv cu puteri depline. Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”, a calificat ceea ce se întâmplă drept un spectacol ieftin, care îi costă foarte scump pe locuitorii Găgăuziei.

„Pentru a treia săptămână, asistăm la un serial foarte ieftin „Constantinov împotriva oamenilor din Găgăuzia”. Și de data aceasta am fost dezamăgiți de președintele Adunării Populare, care nu a reușit să aprobe Comitetul Executiv. Și din nou se face referire la o eroare formală”, a declarat cu indignare și dezamăgire politicianul în blogul său video „ȘOR LIVE”.

În ultima ediție a emisiunii, Ilan Șor a avertizat cu insistență asupra nechibzuinței  acțiunilor lui Constantinov și a dezvăluit tot ce se întâmplă în culisele evenimentelor care au loc în Găgăuzia.

„Vă dați seama ce fac ei? Ei fac rău în mod stupid Găgăuziei și poporului lor. Vă amintiți cum în timpul campaniei electorale a Evgheniei Guțul, Constantinov a susținut-o pe candidata pentru funcția de bașcan în toate modurile posibile? Ei bine, a fost un joc demn de „Oscar”. Am fost avertizat că el acționa doar în interesul său plin de egoism. Nu am crezut până când am avut o întrevedere în care am  discutat despre investițiile în regiune și despre componența Comitetului Executiv. Multe dintre persoanele propuse de Constantinov s-au dovedit a fi oameni apropiați ai deputaților Adunării Populare a Găgăuziei. Am fost șocat. Și în acel moment mi-am dat seama care era, de fapt, scopul planului său de susținere. Voia să își pună oamenii săi în Comitetul Executiv, pentru a lua încet-încet crema de pe milioanele de dolari din investițiile din regiune. Pentru a jefui Găgăuzia, așa cum regimul criminal Sandu și PAS face cu întreaga Republică Moldova”, a declarat politicianul.

În această situație dificilă, când Dimitri Constantinov face presiuni asupra deputaților Adunării Populare a Găgăuziei, îi șantajează, fiind el însuși în cârcă regimului Sandu-PAS, Ilan Șor este absolut convins că victoria va fi de partea oamenilor din Găgăuzia, deoarece dreptatea învinge întotdeauna.

Până la această oră, nimeni din cei vizați nu au comentat declarațiile lui Ilan Șor.

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.