Ilan Șor anunță că guvernarea pregătește noi scumpiri


Președintele Partidului „ȘOR” , Ilan Șor, avertizează că guvernarea PAS a pregătit o nouă operațiune specială de sărăcire a cetățenilor, menționând că, “după ce 70 la sută din populație a fost jecmănită prin majorare de tarife și prețuri, Maia Sandu și guvernul său au decis să-i lase fără bani și pe ceilalți”.

“Mai exact, din anul viitor, rata de impozitare a depozitelor bancare ale persoanelor fizice nu va mai fi de trei la sută, ci va fi majorată până la 12 la sută”, a notat Ilan Șor.

Politicianul a atenționat pe pagina sa de pe o rețea de socializare că, în condițiile în care veniturile populației cresc esențial mai lent față de prețuri, o astfel de majorare a ratei de impozitare este “absurdă și absolut inoportună”.

„Deși au existat mulți ani cu deficit bugetar, niciun guvern și niciun parlament nu și-a permis până acum să jefuiască în acest mod oamenii care au economii. În loc să majoreze impozitele pentru bănci, care înregistrează profituri enorme în fiecare an, guvernarea „oamenilor buni” a decis să bage mâna în buzunarele cetățenilor de rând”, a menționat Ilan Șor.

Liderul formațiunii a mai anunțat că la fel de aspru se va proceda în raport cu agenții economici.

„După un an de crize în toate domeniile, regimul a decis să extindă atribuțiile fiscului. Lipsa unui mecanism clar de reglementare și aplicare a acestor atribuții deschide larg calea către abuzuri și presiuni asupra puținilor oameni de afaceri care au mai rămas în țară. De asemenea, crește exponențial riscul corupției în sistem, iar asta va perturba în special activitatea marilor investitori străini”, explică Ilan Șor.

Ilan Șor califică drept “inepție a guvernării” majorarea cu 15 la sută a accizei pentru băuturile alcoolice tari și cu 25 la sută a celei pentru țigări.

„Ca rezultat, vor avea de suferit atât bugetul de stat, care nu va acumula veniturile scontate, cât și consumatorii, care își vor pune în pericol sănătatea, prin alegerea unor produse necalitative și mai ieftine, mai ales în condiții de criză. Practica anilor în care au avut loc astfel de salturi de taxe a arătat că majorarea excesivă a accizelor micșorează veniturile la bugetul de stat”, menționează Ilan Șor.

Menționăm că în momentul scrierii acestei știri, serviciul de presă al guvernului, administrația prezidențială, dar și PAS nu au comentat nicidecum declarațiile Președintelui Partidului „ȘOR” , Ilan Șor.

partidulsor.md

 


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne