Ilan Șor a depus o plângere împotriva lui Andrei Spînu la Procuratura Generală


Liderul partidului “ȘOR”, Ilan Șor, a depus o plângere la Procuratura Generală pe numele viceprim-ministrului Andrei Spînu, ca urmare a faptului că funcționarul nu își declară averea. Politicianul a anunțat despre aceasta pe pagina sa de pe o rețea de socializare. 

“Așa cum am promis, am depus la Procuratura Generală un denunț împotriva viceprim-ministrului Andrei Spînu, care este multimilionar în dolari și euro, dar care nu-și declară averea, așa cum îl obligă legea, ci o ascunde în conturi off-shore.

Îmi exprim speranța că Procuratura, atunci când va deveni independentă și nu va mai fi capturată, va examina denunțul și va iniția urmărirea penală în temeiul bănuielii rezonabile privind neincluderea intenționată în declarația de avere și interese personale a conturilor în valută străină, în care se află 43 de milioane de dolari și euro”, a scris Ilan Șor.

În același timp, liderul partidului “ȘOR” anunță că a solicitat și Autorității Naționale de Integritate să verifice proveniența banilor și dacă aceștia au fost sau nu incluși în declarațiile de avere ale lui Andrei Spînu.

Ținem să menționăm că aseară, în cadrul unei emisiuni televizate, Andrei Spînu a negat că ar avea conturile și banii despre care Ilan Șor a vorbit. E vorba de conturi în mai multe bănci de peste hotare în valoare totală de peste 43 de milioane de dolari americani.

De asemenea, menționăm că ieri în cadrul unui briefing de presă, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că “toți banii vicepremierului Andrei Spînu sunt câștigați legal, în sectorul privat”.

Menționăm că în momentul scrierii acestei știri, Procuratura Generală nu a comentat nicidecum declarațiile lui Ilan Șor.

[sc name=”replica_ro” ][/sc]

facebook.com


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne