Igor Grosu, despre compensarea consumului la gaz pentru toți cetățenii: Eu mă abțin de la acest socialism


Guvernul va compensa creșterea tarifelor la gazele naturale în funcție de veniturile oamenilor și consumul efectuat. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu, la un post de televiziune.

”Un lucru este clar, va trebui să fie compensate în dependență de veniturile oamenilor, pentru că unii au venituri mai mici, alții au venituri mai mari. Unii au un consum mai mic, alții un consum mai mare, unii în general nu consumă gaze și se încălzesc cu lemn și cărbune(…) Dacă mă întrebați dacă trebuie la toți să compensăm egal, eu mă abțin de la acest socialism”, a spus Grosu.

Liderul interimar al PAS a declarat că Guvernul va prezenta Parlamentului mecanismul de compensare, doar după ce ANRE va majora tarifele la gazul natural pentru consumatorii finali. Grosu a precizat că acest suport va necesita rectificarea bugetului pentru anul în curs.
Compania Moldovagaz a solicitat ANRE creșterea tarifului pentru consumatorii casnici de la 4,30 de lei la 10,26 de lei pentru un metru cub. Decizia va fi luată, marți, 9 noiembrie, în cadrul unei ședințe publice a ANRE.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne