Igor Dodon: Sunt ONG-uri care în patru ani au primit zeci de milioane de euro din afara țării și care se ocupă doar cu denigrarea noastră


În Republica Moldova sunt ONG-uri care doar în patru ani au primit zeci de milioane de euro din afara țării pentru a denigra președintele țării și echipa sa. În câteva zile, pe piața mediatică din Moldova va fi lansată o carte cu date concrete despre când, cât și de unde au primit aceste ONG-uri banii.

Igor Dodon a declarat, în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”, că ediția a fost pregătită de deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, care va fi o adevărată bombă mediatică.

”Recent, am citit o lucrare foarte bună, deputatul nostru Bogdan Țîrdea a pregătit o carte de vreo 800 și ceva de foi despre activitatea ONG-urilor în Republica Moldova. Foarte interesantă. Cred că în două săptămâni o va prezenta public. Sunt ONG-uri care în patru ani au primit zeci de milioane de euro din afara țării și care se ocupă doar cu denigrarea noastră. În lucrare vor fi indicate toate datele: când, cât și de unde au primit bani aceste organizații. Cred că va fi o bombă mediatică foarte interesantă. Noi vom înțelege foarte clar, unii spun de influența externe, acolo se vede clar cine și pentru cine lucrează”, a spus președintele.

Șeful statului susține că cu așa gen de ONG-uri nici nu ai nevoie să ai staff electoral.

”Unor oponenți de-ai mei nu le trebuie staff electoral. Lor le trebuie câteva mii de ONG-uri, care primesc bani din extern, le fac campanie electorală, în fiecare zi se ocupă doar cu denigrarea noastră și îi ridică în slăvi pe alții”, a declarat Dodon.

Președintele a mai spus că aceștia sunt inclusiv oponenții săi politici, care și-au pus ca scop doar lupta politică cu Dodon.

”Știm cine, știm conturile false, știm conturile care sunt gestionate din afara țării, știm ce ONG-uri se ocupă cu asta”, a declarat președintele țării.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne