Igor Dodon: Niciodată în istoria sa, Republica Moldova nu a procurat gazul la prețul de piață


Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că moldovenii puteau să se bucure în continuare de un preț redus de procurare a gazului rusesc, dacă actuala guvernare negocia cu Federația Rusă.

Potrivit liderului socialiștilor, niciodată în istoria sa, Republica Moldova nu a procurat gazul la prețul de piață. Dodon afirmă că din cauza ignorării acestui subiect de către actuala putere, acum suntem nevoiți să cumpărăm gazul de la ruși cu 790 de dolari pentru mia de metri cubi.

”În cel mai bun caz, dacă negocierile vor fi reușite prețul va fi de 350-400-450. În cel mai rău caz, va fi preț de piață. Astăzi acesta este de 1300 de dolari. Dacă eram noi la putere acest preț era să fie de 200-250 de dolari, conform contractului semnat de mine și negociat în 2019 cu Putin”, a spus Dodon.

Președintele PSRM a menționat că situația creată se va reflecta negativ asupra consumatorului final care va fi nevoit să achite un tarif dublu de 8-10 lei în cel mai fericit caz, iar în cel mai rău caz tariful va fi după 13-14 lei.

”Acest lucru va fi o catastrofă pentru populație și agenții economici. Pentru că competitivitatea mărfurilor noastre va scădea drastic”, a menționat liderul socialist.

Igor Dodon a amintit că deputații PSRM au propus compensarea facturilor la consumul de gazul natural pentru consumatorul final. Proiectul urmează să fie înaintat în Parlament spre discuții și aprobare.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne