Igor Dodon: Mini turneul de șah cu participarea legendarului Anatoli Karpov, continuă!


Astăzi, la clubul de șah din Chișinău, s-a desfășurat o nouă sesiune simultană, unde alături de cel de-al 12-lea campion mondial, a evoluat și Viorel Bologan, marele maestru internațional din Moldova, directorul executiv al FIDE.

La 20 de table au jucat preponderent copii precum și câteva persoane adulte. Ulterior, la Comrat s-a desfășurat partea finală a turneului unde atât copii cât și maturi, au jucat la 27 table.

“În două zile, în patru orașe au avut loc peste o sută de partide la șah, unele dintre care, apropo, s-au finalizat cu egalitate!

În calitate de președinte al Federației de Șah din Moldova, am salutat toți participanții turneului, dorindu-le succes la jocul de astăzi și rezultate bune la competițiile naționale și cele internaționale.

Țin să menționez că timp de 10 ani, de când sunt președinte al Federației de Șah din Moldova, aceasta este cea de-a treia vizită a marelui șahist Anatoli Karpov în țara noastră (2012, 2019, 2021).

În zeci de țări și orașe au fost deschise școli și tabere de șah în numele marelui maestru, și noi vom depune toate eforturile pentru ca în Moldova să fie înființată o școală care să poarte numele lui Anatoli Karpov,” a scris Igor Dodon pe pagina sa de socializare.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne