Igor Dodon: În Moldova a fost instituită o administrare externă directă


La invitația conducerii Partidului „Edinaia Rossia” („Rusia Unită”), președintele PSRM, Igor Dodon, a participat la videoconferința dedicată celor 20 de ani de la fondarea partidului. La eveniment au participat delegați din aproximativ 30 de țări.

Președintele PSRM a indicat în discursul său asupra uneia dintre cele mai actuale probleme cu care se confruntă Republica Moldova și alte țări din spațiul post-sovietic: imixtiunea din exterior și apărarea suveranității.

Liderul socialiștilor a remarcat că în cadrul alegerilor prezidențiale din anul 2020 și al alegerilor parlamentare din această vară, reprezentanții SUA și UE s-au implicat deschis în treburile interne ale țării noastre. Astfel, ambasadorul SUA și șeful Delegației UE au efectuat vizite la structurile de forță ale statului nostru, la CEC și Consiliul Audiovizualului, iar în perioada actualului regim, de facto, în Moldova a fost instituită o administrare externă directă.

Președintele PSRM a subliniat că sarcina comună a țărilor noastre, care luptă pentru păstrarea suveranității, este unitatea.

”Am convingerea că doar prin eforturi comune, noi vom putea să ne protejăm țările, independența și suveranitatea”, a declarat Igor Dodon.

Amintim, în 2017, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și „Rusia Unită” au semnat un Acord de cooperare.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne