Igor Dodon: În acest an, vor beneficia de implant cohlear 20 de copii cu hipoacuzie sever-profundă (FOTO)


Președintele Igor Dodon a vizitat astăzi primii 10 copii, care au beneficiat de implantul Cohlear finanțate din bugetul de stat, la Spitalul clinic Republican pentru copii ”Emilian Coțaga”.
“M-am bucurat enorm să văd copiii care, grație operațiilor efectuate anterior, pot astăzi vorbi și chiar recita poezii!
Așa cum a fost preconizat, în acest an, vor beneficia de implant cohlear 20 de copii cu hipoacuzie sever-profundă din Republica Moldova pentru care au fost alocate din fondurile CNAM – 7 800 000 lei.
Operațiile au fost realizate de renumitul profesor ceh Jiří Skřivan fiind asistat de Alexandru Didencu, medic otorinolaringolog din țara noastră. Medicii ne-au asigurat că intervențiile au decurs cu succes iar copiii își vor recăpăta auzul, ceea ce îi va ajuta să învețe, sa vorbească, iar mai târziu, să se integreze în societate,” – a spus Igor Dodon.
Medicii au menționat că luna aceasta vor începe pregătirile pentru următoarele 10 intervenții de implant Cohlear.
Șeful statului a menționat că anterior, 19 copii cu hipoacuzie sever-profundă din țară au obținut șansa să audă și să vorbească datorită unor intervenții de implant Cohlear, realizate grație sprijinului financiar oferit de fundația de binefacere „Din Suflet” a Primei Doamne.

  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne