Igor Dodon a prezidat ședința a Prezidiului Federației de Șah din Moldova (FOTO)


Igor Dodon a prezidat astăzi ședința ordinară a Prezidiului Federației de Șah din Moldova. În cadrul acesteia s-a remarcat faptul că pe parcursul celor 9 ani de activitate a lui Igor Dodon în calitate de președinte al Federației de Șah din Moldova, s-au obținut multe rezultate excelente, inclusiv peste 400 de turnee naționale; jucătorii noștri de șah au participat la peste 150 de competiții internaționale.
Din cauza pandemiei, în anul curent au fost organizate mai puține competiţii naționale și internaționale. Totodată, echipa națională a participat cu succes la Olimpiada mondială de șah, care a avut loc online. La nivel înalt s-a desfășurat și Memorialul Cebanenco la care au participat şahişti de performanţă, campioni ai Israelului, Belarusului, României şi Rusiei.
“Pentru anul 2021 am decis să acordăm o atenție sporită realizării proiectelor ”Șahul de performanță”, ”Șahul în Școală”, ”Șahul feminin” și ”Șahul în localitățile rurale”. De asemenea am aprobat Calendarul Acțiunilor sportive a Federației pentru anul 2021 și lista lotului național. Am salutat faptul că la Federația de Șah a fost afiliată Şcoala sportivă din Ceadâr-Lunga. Astfel numărul cluburilor și asociațiilor sportive afiliate Federației a ajuns la cinzeci şi şapte. În toate raioanele ţării activează organizaţii locale ale şahiştilor.
Șahul este un sport intelectual care poate fi un mentor excelent pentru o minte în formare, deoarece dezvoltă gândirea logică, exersează imaginația, stimulează capacitatea de a găsi soluții și de a prevedea consecințele propriilor acțiuni și cele ale adversarului. Voi continua să acord tot sprijinul posibil pentru promovarea șahului în țara noastră,”  a subliniat Igor Dodon la pagina sa de socializare.

  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne