Protestatarii au ieșit pentru a treia noapte pe străzile din Franța, după ce poliția a ucis, marți, un adolescent de origine algeriană oprit în trafic. În suburbia Nanterre din Paris, unde s-a petrecut tragedia, au avut loc cioniri violente între manifestanți și forțele de ordine. Și pe străzile din Toulose situația este tensionată, iar în centrul Marsiliei manifestanții au provocat mai multe incendii.

Peste 400 de persoane au fost arestate în toată Franța, au declarat oficialii, în timp ce tulburările s-au extins în marile orașe în timpul celei de-a treia nopți de revolte declanșate de împușcarea mortală a unui adolescent de origine algeriană și marocană după ce a refuzat să oprească la îndemnul poliției, potrivit The Guardian.

Cel puțin trei orașe din jurul Parisului, inclusiv Clamart, Compiègne și Neuilly-sur-Marne, au restricționat total sau parțial circulația pe timp de noapte întrucât un raport de informații al poliției scurs presei franceze a prezis „violență urbană larg răspândită în nopțile următoare”.

Au fost instituite interdicții privind adunările publice și au fost mobilizate elicoptere și drone în orașele învecinate Lille și Tourcoing, din nordul țării.

libertatea.ro

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.