Guvernul va solicita Parlamentului instituirea stării de urgență


Guvernul a aprobat declararea stării de urgență în țară pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu 24 februarie 2022. Decizia a fost aprobată de Comisia pentru Situații Excepționale, fiind, ulterior, aprobată de Executiv.

Despre aceasta a anunțat prim-ministra Natalia Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă, precizând că astăzi va merge în Parlament pentru a înainta această propunere în legătură cu situația privind securitatea din regiune și asigurarea securității naționale, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Natalia Gavrilița a menționat că pe perioada stării de urgență se propune instituirea unui regim special de intrare şi ieșire din ţară, de folosire a spaţiului aerian, dar și măsuri care să asigure gestionarea fluxurilor migraționiste și asigurarea protecției persoanelor refugiate din Ucraina.

Totodată, Ministerul Afacerilor Interne a demarat pregătirile necesare pentru gestionarea fluxului de migranți din Ucraina, înregistrat la hotarul Republicii Moldova.

În seara zilei, urmează să fie convocată ședința Parlamentului care va aproba decretul de declarare a stării de urgență în Republica Moldova pentru o perioadă de 60 de zile.

sursa: MOLDPRES


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne