Guvernul își ia angajamentul în fața FMI să ”comprime” salariile în domeniul bugetar


Una din condițiile impuse de Fondului Monetar Internațional pentru acordarea unui împrumut de 558,3 milioane de dolari Republicii Moldova este ”comprimarea salariilor în domeniul bugetar”.

Deputatul PSRM, Petru Burduja, vicepreședintele comisiei economie, buget și finanțe, l-a rugat, joi, la ședința comisiei de profil, pe reprezentantul Ministerului Finanțelor să explice dacă acest angajament prevede limitarea numărului de cadre sau limitarea creșterilor salariale.

”Unul din angajamentele pe care și le ia Moldova ține de îmbunătățirea și comprimarea salariilor în domeniul bugetar. Ce înseamnă aceasta: limitarea numărului de cadre sau limitarea creșterilor salariale?”, a întrebat deputatul.

”Nu vă pot răspunde la întrebarea asta”, a replicat funcționarul de la Guvern, spunând că acest lucru îl poate explica doar ministrul Finanțelor.

Amintim, înainte de vacanța parlamentară, deputații PAS au votat, în prima lectură, condițiile impuse de Fondului Monetar Internațional pentru acordarea unui împrumut de 558,3 milioane de dolari, fără ca să citească documentul. Cele două proiecte de lege au fost incluse pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului de vineri, 21 ianuarie, pentru votarea în lectura a doua


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne