Ministerul Sănătății (MS) monitorizează situația și urmează să vină cu mai multe detalii la acest subiect. Astfel a comentat Guvernul problema medicilor de la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), acolo unde 40 de angajați riscă să fie dați afară.

„Cu siguranță, colegii de la MS, responsabili de acest domeniu, ar putea să ofere punctual detalii pe cazul în speță. Cert este că corespondența care a apare în spațiul public cu titluri de genul șocant, scandal, nu neapărat corespunde cu realitatea la zi. Deseori, în proiectele de reorganizare și în proiectele de reformă care vizează anumite instituții există mai multe tabere care preferă să comunice într-un fel sau altul. La momentul de față nu aș putea să dau un comentariu direct pe problematica invocată. Cert este că Ministerul Sănătății monitorizează și a fost o comunicare din partea doamnei ministru la acest subiect”, a precizat purtătorul de cuvînt al Guvernului, Daniel Vodă.

Șeful CNAMUP, Iurie Crasiuc, a expediat către sindicate o scrisoare prin care anunță că vrea să concedieze 40 de angajați ai instituției, pentru că aceștia și-au atins vîrsta de pensionare. Fără muncă riscă să rămînă cel puțin 13 medici, șefi de servicii, paznici și șoferi, transmite Noi.md cu referire la realitatea.

Sindicatele au venit deja cu un răspuns prin care au precizat că sistemul de sănătate se confruntă cu o criză de specialiști, iar persoanele care se regăsesc în lista de concediere au o reputație ireproșabilă.

Colectivul CNAMUP a adresat o scrisoare către conducerea țării, în care denunță mai multe abuzuri care le-ar fi comis atît conducerea instituției, cît și personal ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

noi.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.