Grosu face apel la populație să facă presiuni pe judecătorii Curții Constituționale pentru a grăbi dosarul Partidului ȘOR


Președintele partidului de guvernământ, speaker-ul Igor Grosu, face presiuni asupra procurorilor și asupra judecătorilor Curții Constituționale? În cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la „Jurnal TV”, Grosu a spus că toate argumentele pentru scoaterea în afara legii a partidului ȘOR sunt pe masa judecătorilor Curții Constituționale. Totodată, speakerul a făcut apel la populație să facă presiune publică – „în sensul pozitiv al cuvântului” – asupra judecătorilor și procurorilor pentru ca hotărârile privind partidul de opoziție să fie luate mai repede.

„Funcționează încet, și eu aici sunt de acord cu dumneavoastră. Viteza de reacție a instituțiilor trebuire să fie mai mare. Și noi ne dorim lucrul acesta. Și aici sunt două adrese foarte clare. Una este Procuratura care trebuie în sfârșit să înainteze dosarul acesta în instanță <…>  și doi – este Curtea Constituțională care trebuie, așteptăm cu toții și sperăm că membrii Curții la fel urmăresc ce se întâmplă în societate, să se pronunțe pe adresarea, sesizarea, cum se numește exact, corect, a Guvernului privind scoaterea în afara legii a acestui partid”,  a declarat speakerul.

Grosu a precizat că toate argumentele în favoarea scoaterii partidului ȘOR în afara legii sunt pe masa judecătorilor Curții Constituționale, cerând în același timp membrilor Curții Constituționale să-și facă treaba.

„Argumentele sunt toate pe masă. Comisia de la Veneția s-a pronunțat cred că acum vreo două luni – o lună. Da, instituțiile trebuie să își facă treaba”, a remarcat liderul PAS.

Pentru o mai mare siguranță, președintele Parlamentului a făcut apel la întreaga societate să facă presiune asupra judecătorilor și procurorilor – în sensul pozitiv al cuvântului – pentru ca dosarul împotriva partidului de opoziție să se miște mai repede.

„Și eu vă îndemn să ne ajutați cu toții să facem această presiune publică, în sensul pozitiv al cuvântului, pe instituții, pentru că eu discut și cu polițiști, discut și cu ofițerii din Serviciul de Informații și Securitate, ei își fac meseria, ei îi rețin, ei îi documentează, oamenii aceștia de fiecare dată sunt pe prima linie, și ei, ca și noi, își pun întrebarea: trebuie să vedem o finalitate”, a subliniat Grosu.

Amintim că la 9 noiembrie anul trecut, guvernul a aprobat sesizarea fostului ministru al Justiției, Sergiu Litvinenco, adresată Curții Constituționale, prin care acesta a cerut ca Partidul ȘOR să fie scos în afara legii. Atunci, Partidul ȘOR a calificat acest demers drept o nouă „încălcare gravă a PAS”. Ilan Șor a remarcat atunci că în acest fel „PAS urmărește să preia mandatele Partidului ȘOR pentru a obține o majoritate constituțională în Parlament”.

youtube


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne