Speakerul Igor Grosu a declarat că pentru Republica Moldova este important ca startul de aderare la Uniunea Europeană să fie împreună cu Ucraina.

„Fiecare țară își stabilește strategia. Pentru noi este important să avem startul acesta împreună cu prietenii noștri din Ucraina. În rest fiecare țară își stabilește strategia”, a subliniat Grosu, la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Președintele Parlamentului a mai declarat că „subiectul decuplării” Moldovei și Ucrainei în procesul de integrare europeană „s-a depășit” și „cel mai indicat și corect este să mergem împreună cu Ucraina”.

„Eu cred că noi trebuie și cred că s-a depășit acest subiect al decuplării care, trebuie să recunoaștem, a persistat ceva timp în urmă. Acum nu se mai discută despre lucrul acesta. A fost un efort de a convinge – și din partea diplomaților noștri, și din partea conducerii republicii, la toate întrevederile noastre. Nu se mai pune problema. Noi am reușit să argumentăm că trebuie să mergem, e foarte, cel mai indicat și corect să mergem împreună cu Ucraina”, a argumentat Grosu.

Potrivit spuselor sale, „argumentele noastre au fost ascultate, auzite, înțelese și sper într-o decizie pozitivă pentru ambele țări”.

Totodată, el crede că acest lucru „va fi un semnal puternic și pentru poporul ucrainean, care luptă inclusiv pentru securitatea noastră și a Europei, dar și pentru cetățenii Republicii Moldova – unica țară non-UE care suntem la hotar cu Ucraina”.

youtube

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.