Vadim Fotescu, deputat al fracțiunii „ȘOR” este îngrijorat de faptul că instanța a anunțat că va lua o decizie astăzi la ora 13:00. Potrivit deputatului, „asta înseamnă că totul este deja clar pentru instanță și pur și simplu se face o „lustruire” a deciziei”.

Aceste declarații au fost făcute de parlamentar după ce judecătorii Curții Constituționale, care continuă să examineze sesizarea Guvernului de verificare a constituționalității partidului „ȘOR”, s-au retras în sala de deliberare pentru a lua o decizie.

Totodată, Fotescu a remarcat poziţia foarte slabă a reprezentantului Guvernului, subliniind că îi este ruşine de Guvern, care a ales „o reprezentare atât de slabă”.

„Ca jurist, nu am auzit vreodată o poziție mai slabă a părții de învinuire, o poziție care nu se bazează pe dovezi concrete. Și realmente CC ar trebui să respingă toate aceste dovezi, pentru că ele nu sunt!

În al doilea rând, îmi este tare rușine de Guvernul țării, care, în persoana unei reprezentări atât de slabe, încearcă să închidă principala forță de opoziție doar pentru că promovăm aspirațiile poporului”, a spus Vadim Fotescu.

Reamintim, judecătorii Curții Constituționale au anunțat că decizia finală cu privire la sesizarea Guvernului de verificare a constituționalității partidului „ȘOR” va fi anunțată astăzi, la ora 13:00.

La momentul redactării acestei știri, serviciile de presă ale Curții Constituționale, Guvernului, Președinției, PAS nu au comentat declarațiile lui Vadim Fotescu.

telegram

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.