Asociația Forța Fermierilor a venit cu un comunicat, în care își arată nemulțumirea față de Regulamentul privind subvenționarea investițiilor din Fondul Național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural.

„Mâine cabinetul de miniștrii urmează să aprobe Regulamentul privind subvenționarea investițiilor din Fondul Național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural. Din păcate, autoritățile nu au ținut cont de propunerea conceptuală a Asociației Forța Fermierilor privind acordarea acestor subvențiilor doar agricultorilor micro, mici și mijlocii (cu excepția domeniului zootehniei).

Guvernul de nenumărate ori a declarat întreprinderile micro, mici și mijlocii drept prioritate sub aspectul dezvoltării economice. Planul Național „Construim Moldova Europeană” printre cele 20 de acțiuni prevede susținerea antreprenorilor mici și mijlocii. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare nu odată a reiterat că intenționează să sprijine preponderent fermierii micro, mici și mijlocii. Cu părere de rău, se vorbește una și să face alta”, se arată în comunicatul Asociației, transmite Noi.md.

Fermierii mai spun că Regulamentul menționat, precum și celelalte regulamente privind subvențiile complementare și plățile în avans practic nu oferă nici o prioritate sau măcar subvențiile majorate pentru producătorii agricoli mici și mijlocii.

„Atenționăm că acest lucru se întâmpla în condițiile deficitului acumulării resurselor financiare în bugetul public național. Excluderea agricultorilor mari din procesul de subvenționare sau reducerea substanțială a sumelor de subvenționare pentru ei ar micșora și cheltuielile statului. În acest context, Asociația reiterează poziția noastră fermă precum că în situația actuală social-economică sprijinul financiar din partea statului trebuie să fie acordat prioritar fermierilor micro, mici și mijloci și îndeamnă guvernarea odată să treacă de la declarații la fapte”, se mai menționează în comunicatul Asociației.

Până în momentul publicării acestei știri, serviciile de presă ale Ministerului Agriculturii, Guvernului nu au comentat în spațiul public declarațiile Asociației „Forța Fermierilor”.

noi.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.