Deputatul PAS, Dan Perciun, a oferit explicații de ce guvernarea nu majorează salariile la toate categoriile, ci doar pentru angajații administrației publice centrale, printre care și miniștrii. „Din păcate, nu trăim într-o poveste”, a explicat deputatul.

„Se discută azi mult despre salarii, este evident că ar fi minunat să putem să majorăm la medici, la profesori, la toate categoriile de cetățeni salariile mâine măcar cu 50 la sută. Clar că cu toții ne dorim în țara asta să fie salarii bune, să fie salarii europene, ca lumea să trăiască îndestulat. Acum, din păcate, nu trăim într-o poveste. Și există niște realități dure ale momentului de care trebuie să ținem cont”, a spus Perciun.

El a precizat că o majorarea pentru toată lumea ar fi „o sumă colosală”, de aceea s-a pornit cu majorarea pentru cei „are au sarcina să ne integreze în UE”.

„Ce faci într-o asemenea situație? Începi cu majorările salariale pentru cei care elaborează politici publice, pentru cei care au sarcina cea mai importantă astăzi – să ne integreze în Uniunea Europeană”, a afirmat Dan Perciun, adăugând că „trebuie să începem de undeva, pentru că soluția „la toți câte puțin, mai aproape câte nimic” nu rezolvă absolut nimic”.

De menționat c astăzi deputații PAS au votat în prima lectură modificări la bugetul de stat, care prevăd creșterea salariilor pentru angajații administrației publice centrale, inclusiv pentru miniștri – de la 26000 de lei la 50000 de lei.

youtube

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.