Expert, despre revenirea Aeroportului în proprietatea statului: Va fi distrus, cum s-a distrus Calea Ferată


Aeroportul Internaţional din Chişinău va reveni în proprietatea statului ca urmare a unei decizii a Curţii de Apel, care a reziliat contractul de concesiune pentru acest aeroport. Decizia Curţii de Apel Chişinău este definitivă şi executorie.

“Ipocrizia actualei guvernări e că nu ei au început demersurile de fapt de reîntoarcere a aeroportului în proprietatea statului. Nu ei au făcut! Și acum ei vin în fața oamenilor și se prezintă ca niște “lei”, care ei au rezolvat. O fi rezolvat, dar nu văd cum. În momentul în care decizia de a întreprinde asemenea acțiuni a făcut-o altă guvernare, nu văd cum poți să intervii. Doar dacă pe căi oculte și ilegale, și bineînțeles, făcând presiune asupra instanțelor judecătorești”, opinia a fost exprimată de expertul în drept constituțional, Vitalie Catană, în cadrul emisiunii „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova”.

Totodată, doctorul în drept Alexandru Cuznețov consideră că întoarcerea aeroportului în administrarea statului poate însemna distrugerea acestuia.

“Dar ce poate să se întâmple cu Aeroportul? Se va întoarce în proprietatea statală și va fi distrus analogic cum s-a distrus Calea Ferată. De fapt vă spun că este o pierdere, unde am pierdut un investitor, bun, rău, dar exista”, a declarat Alexandru Cuznețov, doctor în drept.

Menționăm că până acum, Aeroportul Internațional Chișinău a fost gestionat de Avia Invest, care a luat în concesiune Aeroportul pentru un termen de 49 de ani, iar statul a dat în judecată compania și a cerut anularea contractului de concesionare.

Astăzi, compania SRL „Avia Invest” a calificat drept ilegală hotărârea Curții de Apel Chișinău privind rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului din Chișinău și a anunțat că o va contesta la Curtea Supremă de Justiție. Totodată compania atenționează că această decizie a instanței va costa statul 90 milioane de euro.

Menționăm că în momentul scrierii știri, serviciul de presă al ministerului justiției, guvernul, PAS, administrația prezidențială, dar și Curtea de Apel Chișinău nu au comentat deocamdată declarațiile experților în drept.

facebook.com


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne