Energia electrică s-ar putea scumpi din nou. ANRE va da un răspuns în câteva zile


Energia electrică s-ar putea scumpi din nou. Principalii furnizori din ţară Premier Energy şi FEE Nord au depus joi, 24 noiembrie, solicitări în acest sens la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică. Regulatorul are la dispoziţie un termen de cinci zile pentru a aproba noile tarife majorate.

Dacă ANRE va da curs solicitării furnizorilor, consumatorii deserviţi de Premier Energy ar putea plăti pentru un kilowat oră cu peste un leu şi 60 de bani mai mult. Furnizorul a cerut un tarif de 6 lei şi 38.

Şi FEE Nord a depus o cerere de ajustare. Consumatorii din nordul ţării ar putea plăti mai mult cu aproape un leu. Furnizorul a solicitat pentru un kilowat oră 5 lei şi 68 de bani.

Potrivit ofiţerului de presă al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, Galina Sanduţa, deocamdată regulatorul nu a fixat o şedinţă în care va aproba noile tarife.

Menţionăm că la începutul lunii noiembrie, energia electrică s-a scumpit. Iar acum, consumatorii deserviţi de Premier Energy achită un tarif de 4 lei şi 77 de bani, iar cei din nordul ţării plătesc 4 lei şi 81 de bani.

publika.md


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne