Economist: Guvernarea nu controlează situația din domeniul energetic


Economistul Viorel Gîrbu acuză guvernarea de populism și pierderea controlului asupra situației din domeniul energetic. Expertul a declarat, într-un interviu pentru TV6, că negocierile privind aprovizionarea Republicii Moldova cu gaze ar fi trebuit demarate imediat după întrevederea, din această vară, a președintelui Maia Sandu cu șeful adjunct al Administrației prezidențiale a Federației Ruse, Dmitri Kozak.

Viorel Gîrbu a criticat și faptul că guvernarea nu și-a asumat responsabilitatea pentru modul în care evoluează lucrurile în acest sector, precum și pentru negocierea unui preț mai bun pentru țara noastră.

”Noi acum avem un partid populist cu orientări occidentale și care, fie nu găsește dialog sau nu dorește să vorbească cu Federația Rusă în condițiile în care, noi, totuși, depindem de această țară și într-un final sunt neînțelegeri pe plan politic. Guvernarea nu controlează situația sau a admis derapaj în acest sens astfel încât s-a ajuns la rezerva de stat. Ei știind foarte bine că intenționează să nu poarte discuții sau un dialog cu Federația Rusă, deja de la momentul vizitei domnului Kozak în Moldova, că noi nu știm ce au discutat ei acolo, dar din acel moment, trebuia să facă stocuri de păcură, să interconecteze Moldova cu alte rețele”, a declarat Gîrbu.

În opinia expertului, ideea de a cumpăra gaze din România nu este cea mai potrivită, deoarece prețul combustibilului este cu mult mai mare.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne