Partidul „ȘOR” condamnă atacul comis asupra președintelui de onoare al Partidului „ȘOR” și consilierului din Consiliul Municipal Chișinău, Valerii Klimenko, de către activistul civic Vasile Sinigur.

„Echipa noastră condamnă atacul comis asupra președintelui de onoare al Partidului „ȘOR” și consilierului din Consiliul Municipal Chișinău, Valerii Klimenko, de către activistul civic Vasile Sinigur. Este regretabilă și atitudinea forțelor de ordine, care au fost martorii incidentului, însă nu au intervenit în modul corespunzător și operativ”, se arată în mesajul formațiunii politice, lansat în legătură cu acest fapt.

Echipa Partidului „ȘOR” consideră comportamentul activistului civic inadmisibil într-o societate democratică, deoarece încalcă principiile democrației și drepturile omului. De asemenea, formațiunea le amintește autorităților că, potrivit Legii Supreme, au responsabilitatea să asigure respectarea ordinii publice și securitatea fizică a cetățenilor.

Potrivit martorilor, incidentul a fost provocat de susținătorii radicali ai PAS, conduși de activista civică Maria Olar. Ei l-au atacat verbal și fizic pe Valerii Klimenko și l-au scuipat în față.

„Noi considerăm că Maia Sandu și PAS sunt direct responsabili de acest incident, rușinos pentru o societate democratică, deoarece, în decurs de doi ani, au promovat constant, prin intermediul discursurilor publice și deciziilor politice, ura etnică – acțiuni care au dezbinat societatea moldovenească.

Echipa noastră va solicita anchetarea atacului asupra lui Valerii Klimenko și să pedepsească persoanele vinovate. Sperăm că poliția va acționa echidistant și nu va admite ingerințe politice în procesul de investigare a incidentului”, se spune în mesaj.

Echipa Partidului „ȘOR” militează pentru o societate pașnică și tolerantă în Republica Moldova, mai notează serviciul de presă al formațiunii politice.

Până la momentul publicării acestei știri, declarația respectivă nu a fost comentată în spațiul public de către serviciile de presă ale poliției și PAS.

partidulsor.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.