Două persoane, care au împlinit în luna mai curent, vârsta de 100 și, respectiv, 101 ani vor primi suport financiar din partea Primăriei Chişinău.


Două persoane, care au împlinit în luna mai curent, vârsta de 100 și, respectiv, 101 ani vor primi suport financiar a câte 5 mii lei din partea Primăriei Chişinău.

Potrivit primarului general Ion Ceban, este vorba despre Pavel Gladcov, colonel în rezervă, veteran al celui de-al II-lea Război Mondial, Cavaler al Ordinului Republicii, care a împlinit vârsta de 100 de ani în data de 9 mai.

„Cea de-a doua persoană este Maria Baidan, care a împlinit în acest an onorabila vârstă de 101 de ani. Cu această ocazie le urez multă sănătate și urări de bine! Pe parcursul anului curent, municipalitatea a omagiat 4 persoane, care au împlinit 100 de ani, precum și 3 cetățeni de 101, 102 și 106 ani”, a declarat Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Primarul afirmă că este o tradiție de a omagia persoanele centenare (100 de ani și mai mult) și cuplurile longevive (care au împlinit 50 și 60 de ani de la aniversarea căsătoriei).


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne