Domnica Manole ar putea primi de la stat 800 000 lei ”cu titlu de prejudiciu moral”


Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, ar putea primi de la stat 800 de mii de lei cu titlu de prejudiciu moral. O decizie în acest sens a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

„Se încasează din contul bugetului de Stat prin intermediul Ministerului Justiției în beneficiul reclamantei suma de 800 000 (opt sute mii) lei cu titlu de prejudiciu moral, cauzat prin acțiunile ilicite ale organului de urmărire penală și procuraturii ca urmare a tragerii ilegale la răspundere penală în temeiul art. 307 alin. (1) din Codul penal, acțiuni soldate cu achitarea Domnicăi Manole prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 09 august 2019”, se arată în Hotărârea judecătorului Petru Harmaniuc, care a fost pronunțată astăzi, 8 februarie.

Instanța a mai decis că: ”Se încasează din contul bugetului de Stat prin intermediul Ministerului Justiției în beneficiul reclamantei proporțional pretențiilor admise din acțiune, suma de 4 500 (patru mii cinci sute) lei cu titlu de cheltuieli pentru asistență juridică suportate la examinarea prezentei cauze civile. În rest, cererea de chemare în judecată în partea compensării excedentului prejudiciului moral adjudecat prin prezenta hotărâre, precum și în partea încasării sumei ce depășește cuantumul cheltuielilor de asistență juridică acordate reclamantei în prezentul proces, se respinge ca neîntemeiată”..

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău.

realitatea.md


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne