Dodon, despre reținerea lui Stoianoglo: Guvernarea efectuează o epurare totală a celor care nu sunt membri PAS


Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că reținerea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, este o greșeală politică fatală și un abuz ieșit din comun asupra statului de drept.

”Să arestezi un Procuror General, fără temeiuri clare, cu mascați, în grabă, noaptea, din frică față de ceea ce cunoaște el și din neputința de a merge pe căi legale în demiterea lui – toate acestea arată că guvernarea se află în mare disperare. Și a luat pe căi foarte și foarte greșite”, a menționat liderul PSRM într-un comentariu pe pagina sa de Telegram.

Potrivit lui Dodon, nimeni nu poate ști exact care vor fi consecințele pe termen lung ale acestui abuz ieșit din comun asupra statului de drept, dar este clar că aceste consecințe vor fi negative pentru cei care au dat undă verde abuzului. În opinia deputatului, guvernarea va purta în cele din urmă răspunderea deplină pentru ”nebunia de astăzi”.

”Stimați cetățeni, azi ne-am convins cât e de periculos pentru un stat de drept când dictatura se camuflează în democrație și când uzurparea puterii se ascunde după slogane proeuropene. Anume asemenea procese urmărim în ultimele luni și săptămâni, când rând pe rând instituțiile statului sunt capturate politic, mai ceva ca pe timpurile lui Plahotniuc, iar guvernarea efectuează o epurare totală a celor care nu sunt membri PAS sau nu poartă eticheta de „oameni buni”. Le amintesc celor de guvernare că vremurile mereu se schimbă, mai ales așa „vremuri bune” ca acestea, și atunci vor răspunde inevitabil pentru fărădelegile și precedentele periculoase pe care le comit ei astăzi”, susține Dodon.

În opinia liderului PSRM, toți politicienii vor avea încă multe de spus despre ce s-a întâmplat azi, nu doar politicienii, dar și cetățenii, procurorii, judecătorii.

”Astăzi este începutul sfârșitului pentru acest regim ”, a notat liderul PSRM.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne