„Miroase a McCarthism. Să închidă gura la toți care spun ceva și nu sunt de acord cu guvernarea”, așa a comentat proiectul de lege lansat de președinție privind crearea Centrului de combatere a propagandei doctorul în științe politice, Pavel Midrigan.

În cadrul programului „TEMA” de la „Primul în Moldova”, Midrigan s-a întrebat, de ce este nevoie de a crea acest centru când deja există instituții regulatorii în domeniu, cum ar fi Consiliul Audiovizualului.

„Noi avem Consiliul Audiovizualului. Pentru ce mai trebuie ministerul informației, cum s-ar zice, al propagandei? Deci, vor să închidă gura la toți, și mai ales acum, înainte de alegeri, o să folosească aceste mecanisme”, a opinat Midrigan.

El a regretat faptul că asemenea inițiative repetă practicile utilizate în perioada „comunistă stalinistă”.

„O să facă presiuni acum, înainte de alegeri să fie numai o linie. Noi am trecut deja în perioada comunistă stalinistă, când era numai un canal de televiziune”, a menționat invitatul.  „Mergem spre o dictatură, inclusiv în spațiul informațional, ca să câștige alegerile și cumva să contamineze conștiința cetățenilor”, a mai spus el.

Pavel Midrigan a menționat că astăzi „libertatea se măsoară cu duble măsurători”.

„Când vorbim de libertate, libertatea acum se măsoară cu duble măsurători. Dacă tu pe noi ne lauzi, ești bun, dacă spui ceva critic – să închidă gura”, a remarcat Midrigan.

În încheiere, el a sugerat că guvernanții care se perindă seară de seară la platouri TV au devenit plictisitori, pentru că „nu propun discuții serioase de viitor”.

„Uitați-vă diseară la televiziuni – una și aceeași, integrare, numai ditirambi, ajung în extaz. Dar discuții serioase despre viitor nu sunt”, a rezumat Midrgian.

Până la momentul difuzării acestei știri, declarațiile sale nu au fost comentate de serviciile de presă ale Președinției, Guvernului, PAS.

youtube

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.