Directorul ”Franzeluța” susține că pâinea socială generează întreprinderii pierderi de 4,3 milioane de lei


Costul real al pâinii sociale ar trebui să fie de este 7 lei. Directorul Combinatului de panificație ”Franzeluța”, Victor Matcov, a declarat, în cadrul audierilor în comisia economie, buget și finanțe, că pentru producerea acestui timp de pâine se cheltuie 7,2 lei, în timp ce aceasta este vândută în magazine cu 3 lei.

Matcov a precizat că această diferență între prețul de vânzare și costul de producție va genera întreprinderii pierderi de peste 4,3 milioane de lei.

Directorul ”Franzeluța” a mai declarat că dacă nu se operau majorări din februarie, atunci până la sfârșitul anului întreprinderea avea să înregistreze pierderi de aproape 74 de milioane de lei. Potrivit lui Matcov, creșterea prețului la pâine a fost motivată de majorarea tarifului la gazul natural, dar și la făină.

Amintim, din februarie, au fost majorate semnificativ prețurile la pâine de către cel mai mare producător al produselor de panificație S.A. ,,Franzeluța”.

Astfel, pâinea cu denumirea ,,De la Chișinău” s-a majorat de la 6,50 lei la 8,20 lei; cea cu denumirea „Glie” s-a majorat de la 6,30 la 7,90 lei. Prețul la pâinea „Extra” a crescut de la 5,15 lei la 6,35 lei, iar la franzela cu denumirea „Botanica” de la 4,50 lei la 6,20 lei. Costul franzelei cu denumirea „Orășănească Plus” s-a majorat de la 5 lei la 6 lei, iar a celei cu denumirea „Grâu” de la 7 lei la 8,20 lei.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne