Deputații PAS au răbufnit când au fost întrebați despre majorarea fondului de salarizare la Președinție în 2022, paralel cu micșorarea bugetului pentru Educație


Deputații PAS au perturbat, miercuri, discuțiile asupra proiectului Legii Bugetului de Stat pentru anul 2022 în cadrul ședinței comisiei economie, buget și finanțe. Asta s-a întâmplat după ce deputatul PSRM, Petru Burduja, l-a întrebat pe ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, de ce Guvernului Gavrilița a decis să majoreze fondul de salarizare pentru Președinție și Parlament, în timp ce bugetul pentru domeniul Educației a fost micșorat.

”În bugetul 2022 dumneavoastră ați majorat de la 17,2 la 19,7 milioane de lei fondul de salarizare de la Președinție, de la 118 la 142 de milioane fondul de salarizare pentru Parlament, de la 11,9 la 14,8 milioane – fondul de salarizare pentru Curtea Constituțională. Întrebarea logică, de la sistemul educațional ați scăzut de la 2,84 miliarde la 2,74 de miliarde? Care este logica acestei mișcări? Întreb, poate se preconizează comasarea unor școli?”, l-a întrebat deputatul pe ministrul Finanțelor.

Întrebarea adresată de Petru Burduja a deranjat deputații PAS. Președintele comisiei, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a încercat să-l blocheze pe Burduja să nu mai adreseze întrebări, iar ministrul să nu răspundă la întrebarea pusă.

”Cred că, domnul Burduja, ați pus suficiente întrebări. Cine mai are întrebări?”, a replicat Alaiba.

”Nu am auzit răspuns”, a declarat Petru Burduja.

”Dumneavoastră monopolizați deja de 20 de minute. (…) Cred că discuția a deraiat. Trebuie să punem punct acestei discuții”, a declarat Alaiba, punând la vot proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2022.

Amintim, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Diana Caraman, a declarat, marți, în cadrul unui briefing, că există riscul ca autoritățile să închidă anul viitor în jur de 200 de școli. Parlamentarul a menționat că guvernanții vor motiva decizia de a lichida aceste instituții prin numărul mic de elevi și politica de finanțare în funcție de numărul de copii.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne