Demografi: Oamenii pleacă din Moldova pentru că-și doresc servicii publice de calitate


Dacă acum 20 de ani moldovenii luau calea pribegiei în căutarea unui loc de muncă, pentru a obține un salariu mai mare, acum mulți cetățeni asigurați financiar aleg să părăsească Republica Moldova. O spun specialiștii în domeniul demografic, potrivit cărora tot mai mulți cetățeni aleg să plece din Republica Moldova pentru că-și doresc servicii publice de calitate, notează IPN.

Peste 15% din populația Republicii Moldova intenționează să emigreze într-o altă țară în următorii trei ani. O treime dintre aceștia sunt tineri de 15-35 de ani. Sunt datele ultimului studiu realizat la subiectul democratic, cu sprijinul Fondului ONU pentru Populație. Potrivit specialiștilor, moldovenii aleg să emigreze în statele europene nu neapărat pentru salarii mai mari, ci pentru servicii de calitate.

Potrivit studiului „Populația Republicii Moldova la 30 de ani de Independență” realizat de Centrul de Cercetări Demografice, cei care aleg cel mai des să părăsească definitiv Republica Moldova sunt tinerii apți de muncă.

[sc name=”replica_ro” ][/sc]

ipn.md


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne