Judecătorii Curții Constituționale au declarat neconstituțional Partidul politic „ȘOR”, ca răspuns la sesizarea Guvernului privind verificarea constituționalității partidului „ȘOR”.

Președintele Curții Constituționale, Nicolae Roșca, a dat citire deciziei judecătorilor, potrivit căreia „de la data pronunțării hotărârii Curții Constituționale, Partidul politic „ȘOR” se consideră dizolvat”.

Totodată, în decizia Curții Constituționale se precizează că reprezentanții din Parlament ai Partidului politic „ȘOR” vor continua să-și exercite mandatele, dar „în calitate de deputați independenți și nu vor avea dreptul să adere la alte fracțiuni”.

La rândul său, avocatul partidului „ȘOR”, Aureliu Colenco, a calificat decizia judecătorilor Curții Constituționale drept una „criminală”.

Marina Tauber, vicepreședintele Partidului „ȘOR”, a spus că justiția „a murit și nu mai există în Republica Moldova”.

„O decizie fără precedent, o decizie rușinoasă. Au fost și opinii separate, asta înseamnă că nu toți judecătorii totuși au susținut această decizie fără precedent. Suntem prima țară din Europa în care este dizolvat un partid de opoziție”, a spus deputatul.

Totodată, Marina Tauber a subliniat că „istoria noastră abia începe”, precizând că „vom participa la alegerile locale generale”.

Totodată, atât avocații, cât și parlamentarii din cadrul partidului „ȘOR” au subliniat că această decizie a Curții Constituționale va fi contestată în toate instanțele internaționale.

facebook

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.