Igor Ciofu, unul dintre cei doi ofițeri uciși vineri în timpul atacului de la Aeroport, a fost înmormântat astăzi în satul de baștină – Nimoreni din raionul Ialoveni.

„Va fi eroul inimilor noastre”, spun foștii camarazi. Rudele, prietenii, colegii, vecinii și cei care l-au cunoscut s-au adunat la casa din satul natal Nimoreni, raionul Ialoveni, pentru a-i aduce un ultim omagiu. Igor Ciofu avea 40 de ani și era tată a trei copii, transmite Jurnal.md.

Igor Ciofu a fost împușcat vineri, 30 iunie, pe Aeroportul Internațional Chișinău de către un cetățean al Tadjikistanului de 43 de ani.

Acesta l-a mai împușcat și pe polițistul de frontieră, Serghei Muntean, de 31 de ani. După ce infractorul l-a doborât la pământ pe polițistul de frontieră Serghei Munteanu, Igor s-a repezit să-l scape din mâinile atacatorului, dar din păcate a fost zdrobit de glonte.

Potrivit AIC, Igor Ciofu activa în serviciul de securitate al aeroportului din 2022, fiind ofițer pensionat din cadrul Serviciul de Protecție și Pază de Stat.

Marți, 4 iulie, pe ultimul drum va fi petrecut ș polițistul de frontieră, Serghei Muntean.

jurnal.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.