Ex-viceprim-ministru pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, atrage atenția că fără temele de acasă făcute Moldova nu va fi acceptată în Uniunea Europeană, chiar dacă „contextul, formalitățile, anturajul contează foarte mult”. Opinia a fost exprimată în cadrul unor dezbateri organizate la IPN.

„Noi trebuie să fim orientați spre faptul că nimeni niciodată nu ne va organiza agenda internă pe care trebuie să o îndeplinim”, a menționat fostul vicepremier.

Lesnic a subliniat că, Republica Moldova nu va putea fi acceptată doar pentru „creditul de încredere care s-a investit”.

„Oricât de frumoși la chip și la față am fi, oricât de mult s-ar investi în deschiderea față de Uniunea Europeană, atâta timp cât noi nu ne vom face tematicile acasă, ceea ce ține de statul de drept, de justiție, de procesul anticorupție, de instituții puternice, de funcționari  profesioniști – șirul acestor idei continuă – noi nu vom putea fi acceptați doar pentru creditul de încredere care s-a investit”, a subliniat Lesnic.

Ea a specificat că, deși este importantă, deschiderea UE nu este suficientă pentru integrare.

„Să fie foarte clar că contextul, formalitățile, anturajul contează foarte mult, dar fără o temă de acasă făcută nu vom putea fi acceptați”, a rezumat fostul vicepremier.

Până la momentul publicării acestei știri, declarațiile sale nu au fost comentate de serviciile de presă ale MAEIE, Guvernului,  Președinției.

facebook

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.