Încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile au crescut cu 39% în primele 7 luni ale anului 2023 și constituie 30,4 milioane lei, comparativ cu perioada similară a anului 2022.

Urmare a acțiunilor de conformare voluntară și informare, în perioada lunilor ianuarie-iulie 2023 au fost identificate 1 475 persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile.

De asemenea, au fost efectuate controale la 271 persoane fizice care dau în locațiune bunuri imobile, fiind calculate suplimentar la buget: plăți de bază în sumă de 639,8 mii lei, majorare de întîrziere în sumă de 49,9 mii lei și aplicată amendă în mărime de 23,9 mii lei. În rezultatul acțiunilor întreprinse în primele 7 luni ale anului 2023, au fost înregistrate 13 303 contracte de dare în locațiune a bunurilor imobile, sau cu 24,8% mai multe decât în perioada similară a anului 2022.

Serviciul Fiscal de Stat reamintește persoanelor fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător și care transmit în posesie şi/sau în folosinţă proprietate imobiliară altor persoane fizice, prin utilizarea platformelor Booking, Airbnb și altele, despre necesitatea onorării obligațiunilor fiscale aferent veniturilor obținute. Pentru mai multe detalii, accesați următorul link.

noi.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.