Constandachi susține cerința Mișcării Pentru Popor de a obliga Guvernul să achite facturile cetățenilor


Gheorghe Constandachi, președintele Centrului Social-Politic European (CSPE), susține cerința Mișcării Pentru Popor de a obliga Guvernul să achite facturile pentru resursele energetice consumate de cetățeni în trei luni de iarnă. Despre aceasta expertul a vorbit în cadrul programului „TEMA” de la postul de televiziune „Primul în Moldova” care emite pe internet.

Constandachi a argumentat că guvernarea este de vină pentru sărăcia din țară.

„Guvernarea este de vină și poartă răspunderea respectivă pentru diminuarea nivelului de trai, majorarea sărăciei și indicatorii de performanță în cădere totală. Republica Moldova astăzi se află în cădere economică liberă”, a spus expertul.

În opinia sa, de achitarea integrală a facturilor ar trebui să beneficieze, în primul rând, categoriile de populație cu venturi mici.

„Sigur că nu-i normal pentru toți cei care au salarii de 15000, 20000 să se plătească integral, dar pentru invalizi, pentru pensionari, care au pensii reduse”, a menționat expertul economic.

Amintim că, astăzi, Fracțiunea ȘOR din Parlament a înaintat un proiect de lege care prevede majorarea, de la 5 la 10 miliarde de lei, a Fondului de reducere a vulnerabilității energetice, ceea ce, potrivit autorilor, va permite ca Guvernul să achite integral facturile populației în perioada de iarnă.

La momentul publicării acestei știri, serviciile de presă ale Guvernului, Parlamentului, Președinției nu au comentat declarațiile lui Gheorghe Constandachi.

youtube


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne