Aleșii locali ai PL, PAS, PPDA și PSRM din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC) i-au acordat astăzi, 13 iulie, „vot de neîncredere” primarului capitalei, Ion Ceban. Președintele fracțiunii PL, Ion Cebanu, a declarat pentru Deschide.MD că, astăzi, aleșii locali din CMC s-au întrunit pentru a continua ședința anterioară a Consiliului, însă aceasta a fost boicotată de edil.

„În consecință s-a decis punerea la vot a propunerii privind acordarea votului de neîncredere pentru primarul de Chișinău. Aceasta a fost o chestiune politică, prin care s-a demonstrat că primarul a pierdut susținerea Consiliului Municipal”, a menționat Cebanu.

În replică, consilierul primarului de Chișinău, Natalia Ixari, a menționat pentru Deschide.MD că votul de astăzi nu poate produce vreun efect juridic, și asta pentru că acesta s-a produs cu încălcarea procedurilor.

„Cu numărul de consilieri din ședinta de astăzi și procedura juridică încălcată, venim cu propunerea ca, în așa format, să voteze și pentru modificarea prețului la gaz de la 29 de lei –  la 4 lei și să ceară să fie implementat. Decizia ar avea același efect”, a afirmat Natalia Ixari.

Totodată, ea a spus că la ședință au fost prezenți circa 20 de consilieri, astfel nefiind întrunit numărul necesar de aleși locali pentru a desfășura lucrările ședinței.

deschide.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.