Serviciul de presă al Procuraturii  Anticorupție a confirmat că guvernatorul ales al Găgăuziei, Evghenia Guțul, a fost citată la procuratură pe 5 iulie și că Veronica Dragalin, procurorul șef, și Vasile Plevan,  adjunctul interimar al procurorului șef al Procuraturii Anticorupție, într-adevăr au vorbit cu bașcanul ales.

Serviciul de presă a precizat că Guțul a fost citată pe 5 iulie „de către organul de urmărire penală al CNA, pentru efectuarea acțiunii de urmărire penală – efectuarea extragerii și examinării informației din telefonul mobil”, menționând că  „i-au fost explicate drepturile și obligațiile, statuate la art. 66 alin. (2) pct. 10) și 11) din Codul de procedură penală”.

„Mai exact, învinuitei Guțul Evghenia i-a fost explicat dreptul de a recunoaște vinovăția, de a colabora cu organul de urmărire penală în condițiile legii și de a încheia acord de recunoaștere a vinovăției, precum și beneficiile acestei proceduri, sub aspectul reducerii pedepsei și celerității procesului penal”, se arată în comunicatul de presă al PA.

Totodată, Procuratura Anticorupție a infirmat declarațiile Evgheniei Guțul că Dragalin și Plevan i-au propus „să-și defăimeze colegii de partid și să renunțe la postul de bașcan”, calificându-le ca „o interpretare eronată”.

„Acuzațiile aduse conducerii Procuraturii Anticorupție, de către învinuita Guțul Evghenia, nu corespund realității și reprezintă o interpretare eronată a acțiunilor legale ale procurorilor”, menționează serviciul de presă al PA.

Amintim că Evghenia Guțul a anunțat pe pagina sa de pe Facebook că șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, și adjunctul ei, Vasile Plevan, i-au propus să renunțe la funcția de bașcan al UTA Găgăuzia. Evghenia Guțul a scris că nu se teme de dosare penale și că oricum, dosarul în care figurează va fi închis, deoarece este unul politic și nu are la bază dovezi.

procuratura.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.