Codul Galben de pericol de incendiu a fost prelungit până la 5 august


Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit până pe 5 august inclusiv Codul Galben de pericol excepțional de incendiu.

Conform meteorologilor, până la această dată, în ţară se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu al fâșiilor forestiere și al culturilor agricole.

La rândul lor, salvatorii şi silvicultorii avertizează că este posibilă aprinderea terenurilor agricole, a depozitelor de furaje, zonelor cu vegetaţie forestieră, locuinţelor şi anexelor gospodăreşti.

Serviciile respective cer populaţiei să evite utilizarea focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt situate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu. Totodată, este recomandată restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

Potrivit SHS, în următoarele zile, pe întreg teritoriul ţării se aşteaptă valori termice de până la 32 de grade Celsius, cu cer variabil, pe alocuri ploi cu descărcări electrice.

moldpres.md


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne