Delegația Parlamentului Republicii Moldova va participa în perioada 19-23 iunie, la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Reuniunea va avea loc la Strasbourg, Republica Franceză, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Legislativului, din componența delegației parlamentare vor face parte șeful delegației naționale la APCE, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Ion Groza, vicepreședinții Parlamentului Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea, precum și membrii delegației naționale la APCE, Ana Calinici și Adela Răileanu.

Agenda sesiunii de vară a APCE include discuții pe marginea mai multor subiecte de actualitate, printre care o dezbatere cu privire la consecințele politice ale agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei și participarea sportivilor ruși și belaruși la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. De asemenea, a fost solicitată dezbaterea subiectului ce vizează asigurarea accesului liber și sigur prin Coridorul Lachin.

Pe ordinea de zi figurează și dezbaterea a trei rapoarte privind integrarea migranților și refugiaților; incluziunea socială, prin sport, a migranților, refugiaților și persoanelor strămutate intern; sănătatea și protecția socială a lucrătorilor fără acte sau a celor aflați în situație neregulamentară.

moldpres.md

Site-ul Primul in Moldova oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.