Chișinău se va dezvolta în pas cu județul Buzău. Ceban: “Acumulăm experiență pentru a putea dezvolta capitala”


Chișinău pășește într-o nouă colaborare. De astăzi, municipiul Chișinău se va dezvolta în pas cu județul Buzău. În acest sens, de către Primarul general al capitalei, Ion Ceban a fost semnat un Acord de colaborare între regiuni.

“Acumulăm experiență pentru a putea dezvolta capitala. Astfel, astăzi suntem în județul Buzău din România, unde am semnat Acordul de Cooperare între Municipiul Chișinău și Județul Buzău“.

Edilul capitalei a menționat că Acordul vine să îmbunătățească relațiile de cooperare, întru dezvoltarea multilaterală a orașelor:

“În acord am pus cele mai importate criterii de colaborare în baza principiilor egalității și reciprocității, de prietenie și colaborare între locuitori, precum și promovarea schimburilor de bune practici și experiențe în vederea încheierii unor proiecte comune de dezvoltare economică și socială în beneficiul comunităților“, a specificat Ion Ceban.

Conform acordului semnat, prioritar se vor organiza în comun activități educative, sociale, culturale și sportive; se va susține sectorul asociativ și programele pentru tineret, educație, sănătate, agrement și voluntariat.
De asemenea, edilul a menționat că un punct important îl reprezintă susținerea reciprocă pentru realizarea proiectelor investiționale de interes public și privat, colaborarea în domeniul protecției mediului și amenajării teritoriului și multe alte activități care vor îmbunătăți vizibil calitatea vieții locuitorilor regiunilor date.

“Ne propunem ca în comun să avem o colaborare economică reciproc avantajoasă cu o atenție deosebită față de întreprinderile mici și mijlocii, încurajând investițiile la nivel local și raional. Ne dorim cu toții și întreprindem pași concreți pentru a aduce bunăstare la nivel de comunitate, dezvoltare economică și comercială, educarea tinerei generații cât mai frumos posibil“, a declarat Ceban.

De asemenea, în cadrul vizitei primarului general în județul Buzău, s-a ajuns la înțelegerea că la începutul lunii septembrie, câteva zile vor fi dedicate celebrării capitalei Republicii Moldova. În paralel, s-a convenit asupra creării în sectorul Botanica a unui Scuar ce va purta numele lui „Nicolae Titulescu” .

„Este o oportunitate să facem schimb de experiențe în toate domeniile să ne cunoaștem și să putem realiza multe lucruri frumoase împreună”, a conchis Ion Ceban.

sursa: ionceban.md


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne