Chișinău este mai curat. Doar în luna ianuarie, Primăria Chișinău a evacuat zeci de gherete din capitală


În luna ianuarie, Primăria Chișinău a evacuat zeci de gherete din capitală. Potrivit primarului general Ion Ceban, este vorba de 95 de gherete, care în multe se vindea alcool ilicit.

Astfel, de pe străzile şi din curţile de blocuri din municipiul Chişinău au fost evacuate:

Sectorul Buiucani – 27, Ciocana – 13, Centru – 5, Botanica – 28, Rîşcani – 19 gherete şi un pavilion cu 3 gherete.

Amintim că anul trecut, am elaborat Regulamentul de desfășurare a activității de comerț în municipiul Chișinău şi Regulamentului privind organizarea licitaţiilor pentru obţinerea dreptului de a încheia un contract privind amplasarea unității de comerț ambulant pe teritoriul oraşului.

„Numărul gheretelor din parcuri a fost redus esenţial, iar noile amplasamente au fost câştigate prin licitaţie, 3 la număr fiind organizate de municipalitate. Primăria urmează să încheie contracte cu agenţii economici, iar aceștia vor achita suma în rate și vor avea dreptul de comercializare pe un termen de 5 ani”, a punctat edilul.

Urmează ca membrii comisiei să stabilească lista şi data următoarei licitaţii publice, unde vor fi expuse loturile ce au mai rămas pentru amplasamentul gheretelor pe străzile principale şi în scuaruri.

Ceban spune că totodată, vor fi stabilite şi noi amplasamente pentru comercializarea florilor şi a presei, care vor fi votate în CMC.


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne