Chicu, despre prelungirea stării de urgență: Dictatura analfabeților corupți ia amploare


Fostul premier, Ion Chicu, critică intenția guvernării de a prelungi starea de urgență în țară cu încă 45 de zile, începând cu 24 iunie. „Dictatura analfabeților corupți ia amploare”, a menționat Chicu pe pagina sa de Facebook.

„Este evident, că în condițiile desfășurării libere a „concertelor și paradelor”, prelungirea stării de urgență se face doar pentru a feri de ochii lumii deciziile criminale ale lui Spînu și bandei. Poți împărți zeci și sute de milioane de lei fără a merge să dezbați necesitatea alocării în Parlament, poți aproba acte fără consultări și expertiza obligatorie anti-corupție, poți face achiziții de zeci de milioane de la firmele „prietene”, evitând legislația cu privire la achizițiile publice. De fapt, starea asta de urgență, le permite să înlocuiască Parlamentul – ca nimeni să nu poată întreba măcar, de ce fac ei una sau alta… Dictatura analfabeților corupți ia amploare”, a scris Chicu.

Guvernul a aprobat prelungirea Stării de Urgență cu încă 45 de zile. Hotărârea a fost adoptată la ședința de astăzi a Executivului. Premierul Natalia Gavrilița urmează să meargă în Parlament pentru a cere deputaților vot pentru adoptarea acestei decizii. În cazul în care va fi aprobată, va fi a 6-sea stare de urgență adoptată de actuala guvernare în decurs de un an.

[sc name=”replica_ro” ][/sc]

unimedia.info


  • 2019 © primul.md - Primul în moldova
  • Contactati-ne